Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش الف؛ به‌رسم هرساله در روزهای پایانی اسفندماه بر اساس ماده 41 قانون کار موضوع تعیین حداقل مزد سال بعد و میزان افزایش حقوق کارگران یکی از بحث‌هایی مهم است و نمایندگان کارگران و کارفرمایان به همراه دولت به‌عنوان سه ضلع شورای عالی کار برای تعیین میزان افزایش دستمزد جلسات را برگزار می‌کنند، البته جلسات امسال تحت شعاع تصمیمی که مجلس گرفته بود، قرار داشت و همچنان تعیین حداقل مزد سال آینده در ابهام قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حداقل دستمزد 97 در جلسه فردا نهایی می‌شود؟

بر اساس این گزارش، اعتراض اعضای کارگری و کارفرمایی شورای عالی کار نسبت به تصمیم مجلس در مورد تصویب بند «ز» تبصره ۷ لایحه بودجه 97 بود که بر اساس آن سازمان تامین اجتماعی مکلف‌ به واریز درآمدهای حوزه درمان به خزانه است که نمایندگان کارگری و کارفرمایی جلسه شورای عالی کار که در ۲۹ بهمن‌ماه تشکیل‌شده بود را به دلیل موافقت مجلس با پیشنهاد دولت ترک کردند و جلسه نیمه‌تمام ماند.

جلسه شورای عالی کار پس از حدود ۲۰ روز از برگزاری نشست نیمه‌تمام شورای عالی کار، در روز شنبه هفته جاری (19 اسفندماه) با حضور علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در محل این وزارتخانه تشکیل شد و بدون نتیجه پایان یافت و بررسی ابعاد تعیین مزد به جلسه روز سه‌شنبه (فردا) موکول شد. نمایندگان کارگری و کارفرمایی بر سر سهم خوراکی‌ها در سبد معیشتی کارگران و همچنین آموزش، بهداشت و درمان اختلاف‌نظر داشتند؛ البته در این جلسه هم  با توجه به اعتراض شرکای اجتماعی نسبت به تصویب بند «ز» تبصره 7 لایحه بودجه 97 جلسه‌ای با حضور کمیسیون‌های اجتماعی و بهداشت و درمان مجلس برگزار  شد.

با توجه به اختلاف نمایندگان کارگری و کارفرمایی مقررشده بود عصر امروز (دوشنبه) کمیته دستمزد تشکیل و درصد تاثیر سبد خوراکی‌ بر سبد معیشتی کارگران را تعیین و  عدد این سبد را نمایی کند تا در جلسه فردا شورای عالی کار  برای تعیین نهایی دستمزد 97 موردبررسی قرار گیرد.

بر سر فرمول تعیین سبد معیشتی اختلاف داشتیم

علی خدایی، عضو کارگری شورای عالی کار و نماینده کارگران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی الف؛ با اعلام فردا (روز سه‌شنبه) جلسه شورای عالی کار با موضوع تعیین دستمزد سال 97 برگزار می‌شود، گفت: امروز کمیته مزد برای نهایی کردند رقم سبد معیشت تشکیل داد که متاسفانه نتوانستیم بر سر عدد نهایی توافق کنیم و باید بعد از کار عملی و پژوهشی عدد مربوط به هزینه‌های یک زندگی استخراج  و نهایی شود که در دو سال گذشته این کار را انجام دادیم و در مورد عدد آن به اجماع رسیدیم.

وی با اعلام اینکه  برای تعیین سبد معیشتی یک خانوار برای تعیین دستمزد به توافق دست پیدا نکردیم؛ افزود: بر سر فرمول تعیبن آن اختلاف نظر داشتیم؛ البته در مورد  سهم خوراکی‌ها در سبد هزینه کل زندگی توافق حاصل شد ولی در بُعد خانوار (که  سال گذشته میانگین خانوار 3.5 نفر و امسال 3.3 نفر است) بود  اختلاف وجود دارد.

عضو شورای عالی کار ادامه داد: این عدد سبد معیشتی برای سال گذشته 2 میلیون و 479 هزار تومان تعیین‌شده بود و امروز برای تعیین عدد نهایی به اجماع نرسیدم و مقرر شد فردا ساعت ۱۶ بعد از ظهر قبل از جلسه شورای عالی کار در مورد تعیین رقم سبد معیشتی نشست برگزار کنیم و بعد از آن میزان افزایش مزد مورد چانه‌زنی قرار خواهد گرفت.

خدایی با اشاره به جلسات گذشته شورای عالی کار، عنوان کرد: جلسه نخست تحت تاثیری بند ذ تبصره بودجه بود و نتوانستیم به موضوع تعیین حداقل دستمزد سال آینده بپردازیم و بحث جدی در مورد مزد در جلسه فردا انجام می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه رسیدن به عدد نهایی حداقل مزد سال 97 در جلسه فردا دور از ذهن است، گفت: جلسه فردا قابل پیش‌بینی نیست که چه اتفاقی رخ خواهد داد و امیدواریم خواسته‌های ما (کارگران) محقق شود؛ البته با توجه به تجربه سال‌های گذشته و پیش‌بینی‌ها  که از طرف مقابل داریم؛ بعید است که در جلسه فردا به توافق نهایی برسیم.

عضو شورای عالی کار در مورد اختلاف تعیین افزایش حقوق بر اساس تورم یا سبد معیشت، گفت: اصلاً نباید در مورد نرخ تورم بحث کرد و بارها این موضوع را اثبات کردیم، زیرا نرخ تورم دیگر پاسخگوی تعیین دستمزد کارگران نیست.

دیگر نمی‌توان در مورد نرخ تورم  سخن گفت/درخواست اولیه کارگران تامین کل سبد هزینه معیشت است 

خدایی تصریح کرد: ماده 41 قانون کار، نشان می‌دهد قانون‌گذار پیش‌بینی این روزها کرده بود و با توجه به خللی که بین حداقل دستمزد و هزینه‌های زندگی وجود دارد و با محاسبات به آن رسیدیم؛ دیگر نمی‌توان در مورد نرخ تورم و تاثیر آن برافزایش دستمزد سخن گفت.

به گفته وی؛ نرخ رشد تورم بر هزینه‌های زندگی تاثیر دارد؛ نه روی درآمد؛ زیرا درآمد قشر حقوق بگیرد ارتباطی با نرخ تورم ندارد؛ ولی هزینه‌های زندگی مستقیم بر روی آن تاثیر می‌گذارد. وقتی نرخ تورم 10 درصدی اعلام می‌شود؛ تاثیر آن روی هزینه 2 میلیون و 500 هزارتومانی برابر با 250 هزار تومان است در حالی برای حداقل دستمزد کارگران که نزدیک یک‌میلیون تومان حدود 100 هزار تومان می‌شود و این نشان می‌دهد 150 هزار تومان دیگر در حالت حداقل‌های زندگی باید به دستمزد افزوده شود و هدفمان جلوگیری از این افزایش و فاصله است.

خدایی با بیان اینکه مجبوریم افزایش ریالی هزینه‌های زندگی را با عنوان افزایش دستمزد محاسبه کنیم، گفت: در مورد هزینه‌های یکی زندگی با کارفرماها و دولت توافق کردیم  و بر اساس آن (معادل سبد هزینه) افزایش دستمزد رخ خواهد داد، نه نرخ تورم؛ بلکه تورم باید تابعی از سبد هزینه باشد و بعدازآن باید برنامه‌ای برای پُر کردن این خلع داشته باشیم.

عضو کارگری شورای عالی کار اضافه کرد: سال گذشته هم در آخرین جلسه شورای عالی کار توانستیم نظر موافق کارفرما و دولت را کسب کنیم و  نمی‌توانیم توجهی به نرخ تورم داشته باشیم؛ قطعاً مذاکرات امسال نیز بر پایه سبد معیشت خواهد بود.

 وی در مورد اینکه چه میزان برای افزایش دستمزد سال آینده مدنظر کارگران است؛ تاکید کرد: درخواست اولیه ما (کارگران) تامین کل سبد هزینه معیشت است و از اکنون پیش فرضی در مورد آن نداریم و باید استدلال‌های طرف مقابل را هم شنیده شود؛ اما درنهایت تلاش خود را برای کارگران خواهیم کرد.

خدایی در پایان گفت: وظیفه ما این است که بتوانیم در حدی که فضای جلسه اجازه می‌دهد حداقل دستمزد کارگران را بالا ببریم و نماینده جامعه‌ای هستیم که بیش از 70 درصد آن حداقل بگیر  هستند و این نسبت در بین کارمندان دولت و کارگران یکی نیست.

سایه اقتصاد بیمار بر سر تعیین حداقل دستمزد/ کارگاه‌ها تعطیل و بیکاری بیشتر می‌شود

محمد عطاردیان، رئیس کانون عالی کارفرمایان نیز در گفتگو با خبرنگار اقتصادی الف؛ با اشاره به اقتصاد بیمار ایران، در مورد خواسته کارگران گفت: فرض کنیم کارفرماها توافق کنند که به کارگران 3 میلیون تومان حقوق دهند؛ اما نتیجه آن افزایش بیکاری خواهد بود.

وی افزود: کارفرماها توان پرداخت حقوق  بر اساس سبد معیشت را ندارند و با اجرایی شدن آن کارگاه‌ها تعطیل خواهد شد؛ بنا بر مصلحت و وضعیت جامعه چه میزان می‌تواند مزد پرداخت کرد و این موضوع باید موردبحث قرار گیرد؛ اگر سبد معیشت حداقل 2.5 میلیون تومان است؛ آیا می‌توان این مبلغ را به‌عنوان حداقل حقوق  تعیین کرد؟

عطاردیان با تاکید بر اینکه شرایط اقتصادی خود را بر موضوع تعیین حداقل دستمزد دیکته می‌کند؛ تصریح کرد: کارفرما نمی‌تواند بر اساس سبد معیشتی حقوق پرداخت کند و اگر  انجام دهند نتیجه آن تعطیلی کارگاه‌ها خواهند شد.

کارفرماها نمی‌توانند حداقل دستمزد را پرداخت کنند

رئیس کانون عالی کارفرمایان ادامه داد: همین‌الان که حداقل دستمزد  در حدود یک‌میلیون تومان است را خیلی از کارفرماها نمی‌توانند پرداخت کنند و خیلی از کارگران هم با رقم‌هایی خیلی کمتر از حداقل دستمزد کار می‌کنند و حتی هیچ مزایایی هم ندارند.

وی با بیان اینکه باید اقتصاد بیمار  ایران را درمان کنیم؛ اظهار کرد: نباید کارگر و کارفرما را به جان هم انداخت؛ دولت باید به دنبال حل مشکل بیکاری و اشتغال و تولید باشد و برای بهبود وضعیت اقتصادی اقدام کنند.

عطاردیان با بیان اینکه افزایش حقوق کارگران باید بر اساس معیار نرخ تورم باشد؛ بیان کرد: اقتصاد کشور را باید اصلاح کرد؛ زیرا این اقتصاد ناکارآمد است؛ فقط امروز 22 میلیون نفر حاشیه‌نشین در کشور داریم و باید برای مشکل اقتصادی تصمیم عاقلانه گرفت و همه بسیج شوند تا اقتصاد ایران را راه بیندازند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۶۶۲۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین «شهریه» مدارس غیردولتی ۳۱ اردیبهشت

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه میزان شهریه مدارس غیردولتی امسال براساس عملکرد تعیین می‌شود گفت: ۳۱ اردیبهشت نرخ شهریه مدارس غیردولتی تعیین و ممکن است برخی مدارس کاهش شهریه داشته باشند.

محمودزاده در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه پیش ثبت نام شهریه مدارس غیردولتی بر اساس مصوبه شورای نظارت سال‌های گذشته، به دلایل تسریع در کار و تکریم مراجعه کنندگان به مدرسه انجام می شود گفت: شرط پیش ثبت نام در مدارس غیردولتی این است که تا زمان ابلاغ شهریه سال، بر اساس شهریه سال قبل ثبت نام اتفاق بیفتد، شرط دیگر هم این است که به هر دلیلی دانش آموز از ادامه ثبت نام در مدرسه انصراف داد، هزینه اخذ شده عودت داده شود.

وی با بیان اینکه برای امسال فعلا میزان شهریه تعیین نشده است افزود: امسال افزایش هزینه درصدی نیست بلکه براساس عملکرد مدارس و مراکز افزایش می یابد، احتمال دارد شهریه برخی مدارس نسبت به سال گذشته افزایش و برخی ثابت و حتی برخی نیز شهریه کاهشی داشته باشند.

رئیس سازمان مدارس و مراکزغیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه این گونه نیست هرسال درصدی برای همه مدارس اعلام کنیم ادامه داد: درصد افزایش متناسب با آیتم‌ها و الگوهای شهریه، در هفت محور تعیین می شود؛ امسال هم بازنگری جدی انجام شده و بر این اساس مدرسه به مدرسه و مرکز به مرکز بررسی انجام می‌شود.

محمودزاده با اشاره به اینکه همین روزها بررسی در حال انجام است گفت: بخشنامه شهریه سوم اردیبهشت ۱۴۰۳ ابلاغ شده، ۱۰ روز اول توجیه و اقناع برای موسساین است که با فرمت‌های جدید به چه شیوه عمل کنند، ۱۰ روز فرصت وارد شدن به سامانه دارند تا همه اطلاعات مدرسه‌ای را وارد و بارگذاری کنند.

وی ادامه داد: کارگروه بر اساس مصوبه و ماده ۱۶ قانون تاسیس مدارس غیر دولتی که مدیر منطقه رئیس کارگروه است با همراهی موسسان و نماینده انجمن اولیاء و مربیان و مسئولان در داخل آموزش و پرورش، معاونین آموزش و پرورشی این شهریه تایید و به استان اعلام می‌شود. در صورت تایید از سمت استان این شهریه در پنل مدیریتی مدرسه برای دید عموم با کد مدرسه و اسم مدرسه ثبت می‌شود که همه این فرآیند تا ۳۱ اردیبهشت مشخص می‌شود.

ساعت تدریس معلمان غیردولتی برای «بیمه» شدن

رئیس سازمان مدارس و مراکزغیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه حمایت از معلمان مورد غفلت قرار گرفته است عنوان کرد: معلمان بر اساس قانون ۳۰ ساعته شدند و متناسب با ۳۰ ساعت آموزش و تدریس، بیمه کامل می‌شوند و دستمزد ۳۰ ساعت کامل را می‌گیرند.

محمودزاده در خصوص جریمه نقدی مدارسی که بیشتر از شهریه و بیشتر از شهریه فوق برنامه که ۴۰ درصد شهریه است دریافت می کنند عنوان کرد: اگر مدرسه‌ای تخلف حوزه را داشت در شورای نظارت تصمیم می‌گیریم؛ از حساب مدرسه برداشت می‌شود، طبق ماده ۱۸ تبصره ۲ سهم دانش آموز به خودش داده می‌شود و به خاطر همین تخلف و جریمه بخشی تا صد درصد شهریه را در شورای نظارت در سطح کشور تصمیم گیری خواهیم کرد و برای استفاده در مناطق محروم در اختیار آموزش و پرورش کشور قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه طبق گزارشات سامانه، ۲۲۵۳ فقره پرونده تخلف از استان‌ها گزارش شده افزود: صددرصد به پرونده‌ها رسیدگی می‌شود و مردم با ثبت شکایت در سامانه می توانند تخلفات را گزارش دهند.

رئیس سازمان مدارس و مراکزغیردولتی و توسعه مشارکت های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه در این خصوص به سازمان تامین اجتماعی توصیه شده که همراهی خوبی با این موضوع داشته باشد افزود: با این کار همه معلمان به حق و حقوق خود می‌رسند و به صورت کتبی و شفاهی به همه موسسان هم ابلاغ شده است.

محمودزاده با بیان اینکه در تهران ۲۰ درصد دانش آموزان در مدارس غیردولتی تحصیل می کنند اظهار کرد: ۸۰ درصد دانش آموزان در مدارس دولتی مشغول تحصیل هستند.

وی با بیان اینکه در سرانه فضای آموزشی انعطاف داریم اما در بحث ایمنی با کسی تعارف نداریم عنوان کرد: در مدارس غیردولتی طبق سند تحول بنیادین تنوع محیط یادگیری را می‌پذیریم یعنی دانش آموزی کلاس‌های تئوری را در مدرسه و سالن ورزش را در جای دیگر انجام می‌دهد تا شاداب بیشتری در او به وجود آید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • دولت رئیسی می‌خواهد کارگران را از مشارکت در تعیین دستمزدشان کنار بگذارد
  • پروژه‌ی «دولتی‌سازیِ دستمزد»
  • کاهش‌ شهریه برخی مدارس غیردولتی | امسال افزایش شهریه درصدی نیست بلکه... | هزینه فوق برنامه چند درصد شهریه است؟
  • پیشنهاد وزیر کار برای افزایش ۲ برابری حق مسکن کارگران
  • تعیین «شهریه» مدارس غیردولتی ۳۱ اردیبهشت
  • حداقل تولید مرغ در اردیبهشت ۳۰۰ هزار تن است
  • تغییر فرمول تعیین دستمزد کارگران قطعی شد؟
  • خبر جدید درباره رقم دستمزد ۱۴۰۳ / تغییر فرمول تعیین دستمزد کارگران قطعی شد؟
  • نماینده کارگران: وزیر کار به دنبال کنار گذاشتن تشکل‌های کارگری است
  • برگزاری جلسه شورای عالی قضایی استان بوشهر